fbpx

Quantum Healing - Άρθρα

REIKI ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

REIKI ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Αθλητικό άγχος και ρέικι

Oι αγωνιζόμενοι αθλητές γνωρίζουν τα οφέλη της ψυχικής εστίασης και της διαύγειας για τη φυσική τους απόδοση. Πολλοί ασχολούνται με πρακτικές όπως ο διαλογισμός για να τους βοηθήσουν να συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια αγώνων και αγώνων και να διαχειριστούν τον πόνο από τραυματισμούς ή καταπονήσεις.

Το ρέικι είναι μία θεραπεία αφής που προάγει τη μείωση του στρες και τη χαλάρωση φέρνοντας περισσότερη ενέργεια στη ζωή του δέκτη. Η λήψη αυτής της ενέργειας μπορεί να προσφέρει ψυχικά οφέλη παρόμοια όπως το να παρακολουθείτε ένα μάθημα γιόγκα ή να κάνετε έναν διαλογισμό, ωφελώντας σας στο ψυχικό και σωματικό επίπεδο, αλλά συνήθως με πολύ βαθύτερο και πιο έντονο τρόπο. Επειδή είναι χαλαρωτικό, το ρέικι μπορεί να υποστηρίξει την αποκατάσταση της προπόνησης ή να βοηθήσει στην επούλωση τραυματισμών. Η αύξηση της ενέργειας Qi  μπορεί να συμβάλει σε βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας. Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να αναφέρουν ότι το ρέικι πριν από την προπόνηση, τους κάνει να αισθάνονται πιο ενεργητικοί και πνευματικά οξυδερκείς. Το ρέικι σα θεραπεία, χρησιμοποιεί ενέργεια, η οποία δεν επηρεάζει μόνο τους μυς αλλά διεισδύει βαθιά σε κάθε κύτταρο του σώματος πυροδοτεί τη δύναμη του ίδιου του σώματος να χαλαρώσει και να θεραπευτεί από μέσα. Είναι απολύτως ασφαλές και δεν έχει γνωστές αρνητικές παρενέργειες. Λόγω της υποστηρικτικής φύσης του, είναι ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε υγειονομικής περίθαλψης/αποκατάστασης επιλέγει ο αθλητής. Αντί να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του πόνου ή του τραυματισμού, το ρέικι αντιμετωπίζει τις βασικές αιτίες. Μόλις επιλυθεί η βασική αιτία του ζητήματος, το σώμα εξαλείφει τα αποτελέσματα της ανισορροπίας και έτσι θεραπεύει φυσικά το σώμα και το μυαλό. Από επιστημονική άποψη, το ρέικι παράγει αποτελέσματα σε ηλεκτρομαγνητικό επίπεδο. Σε πρόσφατη έρευνα, φαίνεται ότι δρα ηλεκτρομαγνητικά «εκτοξεύοντας» τη διαδικασία επούλωσης του ίδιου του σώματος προκαλώντας αλλαγές στη συχνότητα των δονήσεων που, με τη σειρά τους, διεγείρουν φυσικές αλλαγές στο σώμα.                                                    Οι συνεδρίες μέσου του ρέικι μπορούν να παρέχουν υποστήριξη σε όσους συμμετέχουν στον αθλητισμό, τόσο επαγγελματικά όσο και ως ερασιτέχνες. Πολλά αθλήματα μπορούν να προκαλέσουν ένα επίπεδο άγχους, πίεσης, συναισθημάτων ή νεύρων που μπορούν να επηρεάσουν, το πόσο καλά μπορείτε να αποδώσετε στο άθλημα σας . Είναι μία ιδανική ψυχική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος και τις πιέσεις, παρέχοντας διαύγεια στο μυαλό σας για να εστιάσετε στην πραγματική σας ικανότητα στην αθλητική σας πρόκληση. Οι συνεδρίες με ρέικι μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε διανοητικά και να αντιμετωπίσετε τυχόν συναισθήματα πριν από την εκτέλεση σε ένα αθλητικό γεγονός ή διαγωνισμό. Είναι επίσης μια θαυμάσια υποστήριξη για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αμφιβολίας για τον εαυτό σας και χαμηλής αυτοπεποίθησης, ειδικά εάν είχατε μια σύντομη πορεία κακής φόρμας. Έχουν μια ηρεμιστική και καθησυχαστική αίσθηση στην διάνοια, βοηθώντας στη μείωση των επιπέδων άγχους σας και σας επιτρέπουν να εστιάσετε ξανά και να ενισχύσετε τη συνολική σας αυτοπεποίθηση.

Το ρέικι υποστηρίζει το σώμα
Οι συνεδρίες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση μιας σειράς αθλητικών τραυματισμών. Το βαθύ αίσθημα χαλάρωσης που μπορεί να γίνει αισθητό κατά τη διάρκεια μιας ενεργειακής συνεδρίας θεραπείας, σε συνδυασμό με την αίσθηση θερμότητας που μπορεί να βιώσετε  βοηθά στην καταπράυνση και επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης στα προσβεβλημένα μέρη του σώματος. Εδώ καλό θα ήταν να σας επισημάνω ότι μια συνεδρία ρέικι δε θα σας κάνει να κερδίσετε αλλά μπορεί να υποστηρίξει ομάδες και άτομα να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους, ψυχικά, νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά.