fbpx

Quantum Healing - Άρθρα

ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ REIKI

ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ REIKI

Υπέρταση και ρέικι

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί επίσης να αναφέρεται ως υπέρταση επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο άνω των 18 ετών θα έχει εκδηλώσει αυτή τη στιγμή την πάθηση. Πολλές διαφορετικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων, διαιτητικών αλλαγών και άσκησης. Επιπλέον, ορισμένοι ασθενείς διαπίστωσαν επίσης ότι μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματά τους προσθέτοντας την θεραπευτική μέθοδο Reiki στο θεραπευτικό τους σχήμα.

Πώς επηρεάζει η υψηλή αρτηριακή πίεση:
Η υψηλή αρτηριακή πίεση εμφανίζεται όταν η πίεση που ασκείται από τη ροή του αίματός σας είναι πολύ υψηλή, προκαλώντας βλάβη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Όταν είναι μεγαλύτερη από 130 mm Hg έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα τα άτομα να πάθουν καρδιο-εγκεφαλικά επεισόδια. Μερικά από τα συμπτώματα της υψηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ρινορραγίες και δύσπνοια, αλλά πολλά άτομα με αυτή την πάθηση δεν έχουν συμπτώματα έως ότου η αρτηριακή πίεση φτάσει σε ένα επικίνδυνο επίπεδο ή η υψηλή αρτηριακή πίεση παραμένει χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες επιπλοκές. Μερικές από τις πιθανές επιπλοκές της υψηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν προβλήματα μνήμης, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και ανεύρυσμα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα μάτια ή και τα νεφρά τους λόγω αυτής της κατάστασης. Η αρτηριακή πίεση συνήθως αντιμετωπίζεται με αντι-υπερτασικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων  και διουρητικών. Οι πάσχοντες ενθαρρύνονται επίσης να παρακολουθούν την πρόσληψη νατρίου, να διατηρούν ένα υγιές βάρος και να ασκούνται τακτικά. Επιπλέον, οι περισσότεροι ιατροί δίνουν οδηγίες στους ασθενείς να αποφεύγουν το άγχος όσο μπορούν.

Τι μπορεί να προσφέρει η μέθοδος Reiki για άτομα με υπέρταση:
Το reiki είναι μια θεραπευτική μέθοδος που εστιάζει στη φυσική ροή της βιοενέργειας μέσα στον κάθε άνθρωπο. Η ιδέα πίσω από αυτήν τη θεραπεία είναι ότι μπλοκαρίσματα ή διάφορες διαταραχές στα ενεργειακά κανάλια εντός του σώματος μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες ή ασθένεια και αυτό περιλαμβάνει το άγχος που μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν αυτοί οι ενεργειακοί αγωγοί ξεμπλοκαριστούν, η ενέργεια μπορεί να ρέει ελεύθερα και να βοηθηθεί στην αποκατάσταση της  φυσική ισορροπία του σώματος.

 

Προκαλεί συναισθήματα χαλάρωσης:
Το άγχος ή το νευρικό άγχος μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Οι συνεδρίες reiki μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, μειώνοντας έτσι, με έμμεσο τρόπο την αρτηριακή τους πίεση.

Βοηθάει  σε καλύτερο ύπνο:
Οι κακές συνήθειες ύπνου έχουν συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση. Το reiki μπορεί να βελτιώσει τις συνήθειες αλλά και την ποιότητα του ύπνου, γεγονός που μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση ή  και να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών που σχετίζονται με αυτήν.

Μειώνει την αίσθηση του πόνου:
Ο πόνος κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άγχος, γεγονός που αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Οι θεραπευτικές συνεδρίες του Reiki μπορεί να μειώσουν την αίσθηση του πόνου, γεγονός που αποτρέπει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης που σχετίζεται με αυτήν.

Βελτιώνει την ψυχική διάθεση:
Ένα άλλο πιθανό αποτέλεσμα της θεραπείας μέσου της μεθόδου του Reiki είναι η αύξηση της ψυχικής ευδιαθεσίας και η ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Όταν τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση αισθάνονται καλύτερα για τη ζωή και για τον εαυτό τους, είναι πιθανότερο να είναι προβαίνουν σε αλλαγές σχετικά με το τρόπο ζωής και να ακολουθήσουν τις συστάσεις των γιατρών σχετικά με τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Σχετική έρευνα:
Τα πιθανά οφέλη που προκύπτουν από το  Reiki για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση που υποστηρίζονται  από πρόσφατες μελέτες που έχουν διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της θεραπευτικής μεθόδου του reiki και της αρτηριακής πίεσης περιγράφονται παρακάτω:
**Αλλαγές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας Reiki
Μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νότιας Γλασκόβης διερεύνησε την επίδραση των θεραπειών reiki στα αυτόνομα νευρικά συστήματα μιας ομάδας υγιών συμμετεχόντων. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι θεραπείες μείωσαν τόσο την καρδιακή συχνότητα όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση.
**Βιοχημικές και φυσιολογικές αλλαγές που σχετίζονται με το Reiki
Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Κέντρο Επιστήμης Υγείας του Χιούστον διαπίστωσε ότι μια θεραπεία με Reiki για ένα διάστημα 30 λεπτών παρήγαγε χαμηλότερη αίσθηση για το άγχος και χαμηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η θεραπεία αύξησε τα επίπεδα IgA αντισώματα και τη θερμοκρασία του δέρματος.
**Επίδραση της μεθόδου Reiki στην αρτηριακή πίεση του αίματος
 Μια άλλη  μελέτη που ολοκληρώθηκε στη Βραζιλία ενισχύει περαιτέρω τα στοιχεία ότι το reiki μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Σε αυτή τη μελέτη, συνολικά 66 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: μία ομάδα που έλαβε θεραπεία Reiki, μια ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο και μια ομάδα που ενήργησε ως μάρτυρας. Αν και  οι τρεις ομάδες παρουσίασαν πτώση της αρτηριακής πίεσης, το αποτέλεσμα ήταν μεγαλύτερο μεταξύ των ατόμων της ομάδας που έλαβαν τη θεραπεία reiki.