fbpx

Quantum Healing - Άρθρα

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Η σιωπή και η μη αντίδραση σε αυτά που σας ενοχλούν συναισθηματικά, σιγά σιγά θα σας οδηγήσουν στην εμφάνιση  αυτοάνοσων νοσημάτων.

Τα όχι που δεν είπατε και τη σιωπή σας, το ασυνείδητο τα μετέφρασε σε ναι…  

Ο θυμός που σας έπνιγε και θέλατε να τα σπάσετε όλα γύρω του, αλλά καταλάγιασε με έναν φθηνό αναστεναγμό…

Όσα θελήσατε, που όμως δεν κάνατε, γιατί ακούσατε την προτροπή των άλλων και όχι την δική σας ανάγκη…

Ο πόνος που σας έσκιζε τα σπλάχνα, μα τον κρατήσατε μέσα σας, διότι δεν είχατε κάποιον να μιλήσετε ή δεν θέλατε να επιβαρύνετε κανένα με το δικό σας θέμα…

Οι σιωπές που επιλέξατε ενώ όλη η ύπαρξη σας να ήθελε να ουρλιάξει, να τα βγάλει από μέσα, τα καταπιέσατε…

Τα αισθήματα που καταπιέσατε, πείθοντας τον εαυτό σας, ότι η μπερδεμένη λογική σας ήταν τελικά αυτή που πρόσταξε τα όσα σας επιβλήθηκαν…

Όλα όσα κάνατε παρά την θέληση σας…

Που νομίζετε ότι πήγαν; Πιστεύετε πως έσβησαν; Πως τα σκέπασε ο χρόνος; Πως τα σώπασε η σιωπή;

Όχι! Ζουν!! Υπάρχουν μέσα σας. Σαν χιλιάδες φωνές που βρίσκουν τρόπο να χαράζουν σαν κοφτερό γυαλί το σώμα και την ψυχή σας, μέχρι να βρουν το δρόμο για την απελευθέρωση.

Είναι η φωνή σου που έκλεισε. Είναι και ο λαιμός σου που σε γδέρνει, γιατί δεν μίλησες. Είναι το στομάχι σου που πονάει και δυσκολεύεται να χωνέψει τα όσα κατάπιες και αυτά παραμένουν αχώνευτα. Είναι τα σπυριά, τα γεμάτα τοξίνες που γέμισες, γιατί προσπαθεί και η ψυχή μέσα από το σώμα σου να αποβάλει τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Είναι ο καρκίνος που ξέσπασε στα σωθικά σου, από τις στεναχώριες και το άγχος για ένα ούτως ή άλλως αβέβαιο και προδικασμένο μέλλον. Κάθε αυτοάνοσο νόσημα που αναπτύχθηκε μέσα σου, είναι γιατί άφησες τον εαυτό σου ευάλωτο, εκτεθειμένο σε όλη την αρνητική ενέργεια να εισέλθει στη βιοενέργεια σου.

Είναι η λύπη για κάθε τι που δεν μπορείς να αλλάξεις και δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς και να αποδεσμευτείς. Είναι ο αργός θάνατος που έχεις υποβάλει τον εαυτό σου γιατί πιστεύεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο, πως δεν έχεις τον τρόπο ή τον χρόνο να ευτυχήσεις. Κι όμως, μπορείς! Κι αξίζεις! Αρκεί να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς  από τα δεσμά που επέτρεψαν  να σε  δέσουν έρμαιο μιας εικονικής πραγματικότητας. Η συναισθηματική ισορροπία είναι μια κατάσταση συναισθηματικής νοημοσύνης, όπου έχουμε αρκετή επίγνωση των συναισθημάτων μας ώστε να τα διαχειριζόμαστε με τρόπο ήπιο, ειλικρινή και σοφό.

Το reiki είναι μια ήπια θεραπευτική μέθοδος αλλά με ισχυρό τρόπο δράσης, που μπορεί να βοηθήσει να επανέλθετε σε ισορροπία συναισθηματικά και σωματικά. Το συναισθηματικό τραύμα είναι η απόρροια εξαιρετικά αγχωτικών γεγονότων που βλάπτουν την αίσθηση ασφάλειας κάποιου, αφήνοντας κάποιον να αισθάνεται μουδιασμένος, αποσυνδεδεμένος και ανίκανος να εμπιστευτεί τους άλλους ανθρώπους. Τέτοιες τραυματικές εμπειρίες συχνά συνεπάγονται απειλή για τη ζωή ή την ασφάλεια, αλλά και κάθε κατάσταση που σας κάνει να αισθάνεστε συγκλονισμένοι και απομονωμένοι μπορεί να οδηγήσει σε τραύμα, ακόμα κι αν δεν συνεπάγεται ψυχοσωματική αντίδραση.

Το συναισθηματικό τραύμα μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, από παιδικό τραύμα, συνεχές, αδυσώπητο άγχος ή ακόμη και αιτίες που συνήθως παραβλέπονται, όπως τραυματισμός, χρόνια ασθένεια ή απώλεια κάποιου κοντινού προσώπου. Το συναισθηματικό τραύμα μπορεί να διαταράξει σοβαρά τη συναισθηματική μας ισορροπία, ωστόσο, με την κατάλληλη θεραπεία και αλλαγές, μπορεί να ξεπεραστεί.

Το reiki προάγει τη συναισθηματική ισορροπία με διάφορους τρόπους. Η ενέργεια του reiki μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απελευθερώσει το στρες, το άγχος και την ένταση. Αυτό βοηθά στον καλύτερο ύπνο και την καλύτερη διαύγεια του μυαλού, παρέχοντάς σας βελτιωμένη εστίαση. Αυτό με τη σειρά του προάγει την καλύτερη αρμονία και μια φυσική ισορροπία μεταξύ του σώματος, του νου και των συναισθημάτων. Όταν συμβαίνουν τραυματικά γεγονότα, η ενέργειά τους “κολλάει” στο βιοενεργειακό πεδίο και στα ενεργειακά κέντρα ενός ατόμου, προκαλώντας συναισθηματικό πόνο και τελικά καταλήγοντας σε σωματικό ή ακόμα και χρόνιο πόνο. Το reiki στοχεύει να απελευθερώσει αυτά τα μπλοκαρίσματα και να επιτρέψει στην αρνητική ενέργεια ενός ανθρώπου να διαλυθεί. Αυτή η διαδικασία απελευθέρωσης της αρνητικής ενέργειας βοηθά στη μείωση του παρελθοντικού συναισθηματικού τραύματος.

Ποια είναι η διαφορά ενός ψυχιάτρου και ενός θεραπευτή reiki:

Το reiki μπορεί να επιβραβεύσει πολύ το ταξίδι θεραπείας κάποιου σε συνδυασμό με την επίσκεψη σε ψυχίατρο. Η θεραπεία ομιλίας είναι εξαιρετική για την απόκτηση διανοητικής διαύγειας και διορατικότητας στα προβλήματά του, αλλά δεν εξαλείφει τον συναισθηματικό πόνο που έχει παγιδευτεί στο ενεργειακό πεδίο του σώματος. Όταν το σώμα μας είναι στρεσαρισμένο ή έχει βιώσει τραύμα, μπαίνει στο στάδιο της «μάχης ή φυγής». Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, τα συναισθήματα συχνά θάβονται σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί το άτομο μέσα από την τραυματική εμπειρία. Τα συναισθήματα μπορούν να παγιδευτούν και να αποθηκευτούν στους ιστούς του σώματος ως κυτταρική μνήμη. Μέσω της βαθιάς χαλάρωσης και ηρεμίας της διάνοιας, τα παγιδευμένα και θαμμένα συναισθήματα μαζί με τις τραυματικές εμπειρίες μπορούν να απελευθερωθούν απαλά. Δεν χρειάζεται να έχετε βιώσει συναισθηματικό τραύμα για να επωφεληθείτε από μια συνεδρία reiki. Εάν αισθάνεστε μια ενοχλητική εσωτερική δυσφορία ή ανησυχία, το reiki μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας και να ανακτήσετε μια πιο θετική προοπτική.